Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Libanesisk milis får ultimatum

Annons

Libanons regering utesluter förhandlingar med islamistgruppen Fatah al-Islam och hotar i stället med nya attacker.

Risken för nya strider i flyktinglägret Nahr al-Barid, där 68 liv krävts och tusentals människor drivits på flykt under tre dagars strider, var överhängande sedan Libanons försvarsminister Elias Murr i dag stängt dörren för förhandlingar.

Den libanesiska flottan sänkte i morse flera båtar med extremister från Fatah al-Islam utanför kusten vid flyktinglägret, uppger armén för nyhetsbyrån AFP.

Det framgick inte av rapporten hur många båtar eller extremister det rörde sig om, inte heller om någon dödats eller skadats.

Tusentals människor övernattade i provisoriska nattläger i norra Libanon sedan de utnyttjat onsdagens eldupphör till att lämna flyktinglägret utanför kuststaden Tripoli.

Minst 16 människor dödades i en bombattack sent i går kväll mot den drusiska staden Aley i bergen öster om huvudstaden Beirut. Det var det tredje sprängdådet på fyra dagar i Beiruts omgivningar. En människa dödades och tio skadades i de två första dåden, som Fatah al-Islam först erkände men sedan förnekade inblandning i.

Den drusiske ledaren Walid Jumblatt anklagade Syrien för att ytterst ligga bakom onsdagens dåd, i syfte att stoppa en FN-resolution om att inrätta en tribunal för att rannsaka förre presidenten Rafiq Hariris mördare.

TT

Mer läsning

Annons