Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leva på sin pension

Annons

Svar till P E Granström, 19/3:

Eftersom du i ditt inlägg uppger att du endast besvarar namngivna insändare, ger jag dig ett utmärkt tillfälle att besvara mina och tusentals pensionärers frågor.

Du skriver att alla människor ska kunna leva på sin pension och att av den anledningen har äldreförsörjningsstöd införts! Vad är detta och hur kommer en vanlig pensionär i åtnjutande av det?

Upplysningsvis kan jag meddela att jag är svensk medborgare, har i alla år arbetat deltid/heltid, ej utnyttjat barnomsorg, varit relativt frisk och försökt vara ärlig i hela min vandel. Min pension vid nyss fyllda 65 år är efter skatt drygt 5 000 kronor per månad.

Hur tänker du som socialdemokratisk företrädare att jag ska kunna leva på min pension resten av mitt liv? Jag har förstått att socialhjälp blir min räddning om jag över huvud taget ska kunna klara basala behov. Jag har ansökt om bostadsbidrag för att kunna bo i min tvårumslägenhet.

Jag ser med spänning fram emot Ditt svar eftersom jag tror att socialdemokratin anser att en svensk pensionär ska ha lika mycket som en invandrad pensionär.

Se över pensionssystemet omedelbart, annars kommer förmodligen den trogna skaran av sossar att se sig om efter alternativ.

A ANDERSSON

Mer läsning

Annons