Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Letandet fortsätter

Annons

På söndagen drogs de igång igen i full styrka sedan en jägare fått besök av en man i sin jaktkoja.

Det var på fredagskvällen som en jägare från annan ort satt i den lilla jaktkojan Björnbo, i närheten av hängbron över Rotälven där den gamla vägen mot Svartbergs fäbodar går.

Besökaren gick bara in i kojan och vände och fortsatte sedan gående norrut, mot Rotensugnet. Jägaren, som inte hört talas om efterspaningarna, berättade om händelsen för sina jaktkamrater som kom på lördagskvällen och beskrev mannen för dem. Polisen kontaktades och på söndagsmorgonen återupptogs spaningarna i full styrka igen. Poliser och hemvärnsfolk ringdes in och helikoptern från Stockholm rekvirerades igen för nya eftersök.

Den stuga som besökaren, troligen den försvunne Bertil Hårdén var inne, i ligger tre mil från Älvdalens kyrkby. Fortsätter man norrut kommer man till Sveaskogs stugor i Rotensugnet och vidare upp på skjutfältet. I trakterna finns ett flertal jakt- och fritidshus där polisen letade under söndagen.

När man på fredagen genomförde den tredje dagen av intensivt letande runt Kyrkbyn var sammanlagt 130 personer och helikoptern inblandade i spaningarna. Efter tips om att den försvunne vid tidigare försvinnanden liftat från orten drogs de intensiva spaningarna in.

Men på söndagen återupptogs de alltså.

Med helikopter med värmekamera, hemvärnsmän och frivilliga letade man i det mycket stora skogsområde som finns norr om den plats där mannnen eventuellt syntes på fredagskvällen.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons