Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Less på stafettläkare

Annons

Man kan ju undra vilken utbildning stafettläkarna på Jakobsgårdarnas vårdcentral har. Vad krävs för att få arbeta som läkare där? Räcker det att kunna ta på sig en vit rock och hänga på sig ett stetoskop?

Jag vet att jag är spydig och jag vet också att det finns sjukdomar som är svårbedömda, men så tror jag inte fallet är med mig.

Sex gånger under förra året sökte jag hjälp där för min hosta, som alltid börjar som en förkylning och sedan knäcker mig totalt.

Svaren jag fått av de sex olika läkarna har bland annat varit: Det är ett virus, så det finns inget att göra, du får ha tålamod, det är en rejäl höstförkylning.

Medicinen jag fick var Mollipect slemlösande, Pulmicort inhalator (eftersom en läkare chansade på astma).

I juni skickades en remiss till lungkliniken i Falun. Dit fick jag komma i oktober och det konstaterades att det varken var astma, lungcancer, emfysem eller kol.

Förkylningarna och hostan fortsatte och jag fick träffa nya läkare som skrev ut mera Mollipect som inte hjälpte och under tiden blev jag tröttare och tröttare. Det verkade som om ingen tittade i mina journaler heller.

Jag försökte komma till Borlänge vårdcentral, men det gick förstås inte: Är du patient här? Nehej, si då går det inte. Jag försökte med doktor Lorenzon, men fick svaret att där hade de fått så många patienter från Jakobsgårdarna att det var fullt.

Till slut gick jag till Läkarhuset och betalade 500 kronor och fick veta att jag har en kronisk bronkit, och nu är jag äntligen på bättringsvägen. Ingår inte bronkit i undervisningen om lungsjukdomar för stafettläkare?

Jag är såååå less på "min" vårdcentral och jag undrar: Får man inte välja vårdcentral och läkare?

UPPGIVEN PATIENT

Mer läsning

Annons