Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lerduveskyttar bakom skrämmande skjutning?

Annons

Det var i söndags som våldsam skottlossning ägde rum nära Barken Konferens AB och den nu välbelagda campingplatsen. Skjutandet pågick under en längre tid och många blev rädda. Polisens spaningar efter skyttar gav inget resultat.

En semestrande militärperson säger sig vara säker på att skottsalvorna avlossades med AK4:or. Den uppfattningen delades av flera.

På tisdagsförmiddagen kontaktades Ludvikapolisen av en mansperson som enligt uppgift ska vara hemmahörande någonstans inom Smedjebackens kommun.

Han berättade att han och sonen hade idkat lerduveskytte i terrängen söder om campingplatsen och Gladtjärnsviken på söndagen.

- Han uppger att de hade med sig en bärbar duvkastare och sköt med hagel och det skulle ha varit vid den tidpunkt som skotten hördes i trakten, säger Jan Gustavsson på Ludvika polisstation.

Polisen betraktar uppgifterna som mycket trovärdiga.

Efter skjutandet har personal från campingen gjort egna undersökningar i den aktuella terrängen som klassas som strövområde. Några tomhylsor har dock ännu inte påträffats.

Däremot hittade en anställd splitter av lerduvor ett antal meter från en av promenadvägarna.

Det styrker polisens uppgifter om lerduveskyttet.

- Det är nog delar av ett tiotal lerduvor, säger Felix Neldemo vid Barken Konferens AB.

Mot lerduveteorin talar dock det faktum att denna typ av sportskytte inte bedrivs med kulvapen, definitivt inte med militära automatvapen.

- Det stämmer heller inte med antalet avlossade skott. Efter upp mot 800 smällar borde området vara rött av sönderskjutna lerduvor, säger den till försvarsmakten knutna semesterfiraren på Gladtjärn.

Mer läsning

Annons