Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennie Norman roade kort och intensivt

Annons

Han presenterades som vidare inspiration för studier.

- Ja, det är verkligen inspirerande - jag fungerar som ett skräckexempel, konstaterade Lennie Norman och förklarade att på en lista över de 100 mest populära jobben, med ambassadör i topp och diskare i botten, fanns varken hans farfar trädgårdsmästaren, far pianisten, eller han själv representerade.

Åldern sysselsatte komikern en del.

- Man vet att man blivit gammal när håret inte orkar växa uppåt.

Håret i näsan och håret på stortån tar över, påstod han.

- Luggen på stortån, vilken brudfixare! Men till och med att fylla 50 kan vara relativt. Jag fyllde i december -98, det gjorde inte ont.

- Men i slutet av januari -99 när Göran Persson fyllde, då insåg jag att jag var två månader äldre.

Mycket rörde sig runt studier.

- De som först gör något har ju ingen utbildning. Till och med Gud saknar utbildning - tänk på att alla fabrikörer i världen numera vet att förpackningen ska hålla längre än innehållet. Men inte människokroppen, inuti den här kroppen bor fortfarande en pilsk 18-åring.

Förfallet kommer plötsligt, hävdade han.

- Man vet inte när det händer, men en kväll somnar man som Brad Pitt och vaknar som Bosse Ringholm...

Är man känd blir det förvirrande...

- Här i sta´n kan det fortfarande komma fram någon och säga "O vad stor du blivit".

Med en italiensk hustru och en stor släkt har Norman sett svenska vanor med distans. Som familjens elva hjälmar till två barn, som väckte munterhet bland svågrarna.

- Vi har hjälm för allt. De har hjälm på Barsebäcks kärnkraftverk, varför då? Hur tänkte de nu?

Svenskar är rädda för det mesta, hävdade Norman.

- Till och med när det gäller våra vapen blir det så uppenbart, vi producerar vapen men vill inte kriga. USA:s vapen har namn som Hellfire, Tomahawk. Sveriges största vapensuccé heter... Bamse.

Under en ungefärlig halvtimme hann Lennie Norman ge Stockholmarnas förhållande till naturen en känga, fundera över hur "vita män" med äventyrsnoja upptäcker det som urbefolkningen alltid känt till, uppehålla sig vid om påven verkligen lever och utvecklat tankar runt bredband, realtid och den blå igelkotten Sonic, bland annat. Spontant högg han tillfället att driva med mobiltelefonbärare, när ivriga signaler i åhörarnas fickor till och med fortplantade sig i högtalarna.

- Mobiltelefonerna har suddat ut gränserna mellan mentalsjuka och "normala", förklarade han och använde kroppspråket för att illustrera hur högljutt ensamprat i dag förutsätts vara "nalle"-prat.

En modifierad Lennie Norman med utvecklad självironisk humor och tilltalande distans, gav guldkant på dagen för kunskapstörstande.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons