Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennart söker kunskap om Ferlin

Annons

Lennart Hökpers kan en hel del om Nils Ferlin men vill veta mera. Han efterlyser information om Ferlin från allmänheten, information som kan komma till pass i sommar då Hökpers och hans musikanter uppträder vid Stora Ferlindagen i Länna.

Förra året var det inga mindre än Jan Malmsjö med hustru Marie Göranzon som höll i trådarna. Sommarens evenemang med sextetteten Falupojkarna med Lennart och Lotta kommer att handla om Ferlin och Dalarna. Det var ju Nils Ferlin som skrev texten till Gärdebylåten. Musiken stod Hjort Anders för.

Lennart Hökpers berättar om den lyckade turnén med temat Med många kulörta lyktor eller Ferlin på vårt vis. Det blev väl en sju, åtta föreställningar, erinrar han sig.

-Efter föreställningarna kom folk fram och ville berätta om Ferlin.

Han glömmer inte föreställningen i S:t Persgården i Leksand. Ferlinkonserten lockade 150 personer, och även där kom folk fram och ville språka om Ferlin.

Nils Ferlin var en stor profil.

-Han avled faktiskt på min tioårsdag, 21 oktober 1961, berättar Lennart.

Fyra år före Ferlin dog kompositören och vissångaren Lillebror Söderlund som bodde i Västanvik. Värmlandsbördige Ferlin var då uppe i Dalarna och hälsade på Söderlund. Det finns många historier kring duon.

Lennart Hökpers, som är medlem i Nils Ferlinsällskapet, kan en del om skalden men vill veta mycket mer.

- Det är bara att höra av sig, hälsar Lennart Hökpers.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons