Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena kombinerar forskning och undervisning

Annons

- Om en månad kommer jag med en rapport som berättar om kostnaderna för svenska transporter år 2000, berättar Lena, då får ni veta mera...

I dag vill vi egentligen veta mera om privatpersonen Lena för den 10 mars fyllde hon 40 år. Det stora firandet med släkt och vänner får bero till påsken.

Hon är född och uppväxt i Smedjebacken, tog studenten 1982 i Ludvika. Därefter for Lena till Florida som au pair ett år innan hon började sina studier i miljö och transport vid Göteborgs universitet. Efter examen i internationell ekonomi Göteborg fortsatte hon att läsa nationalekonomi och sedan med avhandlingsarbete vid Högskolan Dalarna. Här lade Lena fram sin avhandling i transport- och miljöfrågor 2001. Universitetsstudierna varvade Lena med arbete vid fjällstationer som Kebnekaise och Grövelsjön och utomlandsvistelser.

Sedan mitten av 1990-talet är Lena med familj bofasta i Gårdvik i Svärdsjö.

Här delar de en gammal släktgård på Lenas mors sida.

- Gården har anor från 1500-talet. Den stod obrukad under lång tid och det innebär att här finns synbara bevis för historiskt intressanta kopplingar bakåt i tiden. Det innebär också ett omfattande renoveringsbehov som vi är i full färd med att fixa, berättar Lena och prisar sin make Kjell.

- Min händige norske make hittade jag i svenska fjällen. Vi är bägge friluftsmänniskor som älskar skidåkning i alla former och vi åker gärna skridsko också.

Längre lov tillbringar familjen på sätern i Kjells hemtrakter i Engerdal.

Firandet av födelsedagen inleddes i slalombacken i Hillersboda i goda vänners lag med familjens tvillingpojkar Per och Trond, som fyller 8 år nu i mars, och Kjell och familjehunden Tjapp i spetsen.

GUDRUN KLEFBOM

Mer läsning

Annons