Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena gör ödmjuk väntjänst

Annons

Lena Liss är en mångsidig glädjespridare.

- Med sin musikalitet, empati och idealitet är hon en ovärderlig tillgång för församlingsborna i Gagnef, berömmer församlingens diakon Gerhard Termén.

Under en följd av år har Lena Liss sjungit, musicerat och berättat under olika typer av samlingar i Gagnefs församling, andra församlingar och föreningar.

- En eldsjäl som svarar för stora oegennyttiga insatser inom ett brett fält, säger Gerhard Termén,

Sedan 1998 är han anställd som diakon i Gagnefs församling och han har i sitt arbete sett vad Lena Liss uträttar och förstått hur mycket hon betyder för många invånare i Gagnef och grannorterna.

- En mycket stor del av det hon gör är att hänföra till ideellt arbete. Hon är formellt inte med i väntjänsten, men svarar ändå för mycket stora väntjänstinsatser. Under den senaste julaftonen åkte hon på eget initiativ ut och hälsade på äldre personer och spred julstämning och glädje, berättar Termén.

Lena medverkar i många av de program och trivselträffar han arrangerar och hon lyckas variera sina framträdanden på ett sätt som väcker uppmärksamhet och röner uppskattning.

- Som musiker och sångare har hon en mycket bred repertoar, som hon anpassar så att hon når åhörare i alla åldrar. Hon lyfter fram gamla sånger, men framför också nytt och/eller mer okänt material av och om folkkära diktare och tonsättare, säger diakonen.

Han konstaterar att det börjar bli smått om eldsjälar av Lena Liss' typ.

Hon medverkar vid olika förrättningar, har vikarierat som kantor i flera församlingar, har hoppat in och hjälpt till med diakonalt arbete, ställer ut egna konstverk och samlingar och leder cirklar, resor och mycket annat.

- Att hennes insatser inte är mer kända beror på hennes ödmjukhet, konstaterar Gerhard Termén, som anser att Lenas i många stycken ideella arbete bör uppskattas efter förtjänt.

Mer läsning

Annons