Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena befarar flykt från Kårarvets koloniidyll

Annons

- Med 3G-mast 150 meter från kolonilotten i Kårarvet tvingas jag från livskvalitet och somrig njutning.

- Mobilhysterin förstör våra liv! Lena skräms av den gigantiska utbyggnaden av 3G-master i Falun. Om några dagar ligger hennes protestskrivelse på byggnadsnämndens bord.

- Stress räcker inte längre som förklaring till samhällets dramatiska uppgång för sjukskrivningar kopplade till ökad ohälsa. Lena, dubbelt hälsodrabbad, av elöverkänslighet och amalgam, räds en "strålande framtid".

- Vi bygger ut och bygger på GSM och 3G-nät, telefonerar och SMS:ar, micrar, drabbas av huvudvärk, nerv- och mjukdels-smärtor, blodtrycksförhöjningar, "hjärnsläpp", men kopplar sällan vår elektromagnetiska miljö till plötslig ohälsa.

Lena vill väcka och känner sig nöjd över att allt fler läkare ser samband mellan mobilstrålning och ohälsa.

- I Tyskland har cirka 300 läkare ställt sig bakom det så kallade Freiburgupproret, som kräver totalstopp för mobilutbyggnad. I Sveriges riksdag behandlas 15 motioner om elöverkänslighet!

- Och varför så många olika myndighetssynpunkter om 3G-masters avstånd från och till människor och hus? Ena gången är 300 meter rätta avståndet, andra gången är 150 meter acceptabelt!

Lena blev ordentligt skrämd, när hon nyss som passagerare satt intill mobiltalande bilförare.

- Efter bilresan kände jag mig helt orkeslös. Jag tog fram min blodtrycksmanschett och hoppade lika högt som "trycket" 235/135. Sängen gungade, hjärnan gick i vågor. Jag besökte min naturläkare som lika förfärad konstaterade att trycket förmodligen varit ännu högre.

- Vi är många som uttrycker vår oro i skrivelser till lokala myndigheter, regering och riksdag. Ingen tycks vilja se.

Lena gruvar sig för 3G-masten vid kolonilotten på Kårarvet - och för sina barn och barnbarns framtid. Ska masten tvinga oss från Kårarvet? Lena vet inte, men framtidsvyn med strålning bekymrar henne.

- Hälsan, våra barn och barnbarn, det finaste i våra liv ska vi väl värna om - eller hur?

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons