Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksandselever vann Smarta kocken

Annons

LEKSAND. Det blev HR2b vid Leksands gymnasium som tog hem segern i premiärupplagan av Smarta kocken - Svensk köttinformations tävling för 2:a-årselever på hotell- och restauranglinjen över hela landet.

Vinnarrätten bestod av ingefärs- och honungsglaserad fläskfilé med fruktsalsa.

Vinnarna presenterades på Skolforummässan i Stockholm den 29 oktober och juryns motivering löd: "Med höga poäng för smak och extra plus för färgglädje på tallriken. En lättlagad maträtt som passar både hemma och i storhushåll." Som vinnare i tävlingen får hela klassen avnjuta en riktigt god middag på valfri restaurang.

Bygdespel

på bioduk

SILJANSNÄS. 40 besökare fanns på plats i Sockenstugan när bygdespelet "Äreporten" visades på den före detta bioduken. I pausen serverades dryck och tilltugg. En populär tilldragelse och önskemål framkom att visa bygdespelet igen i mellandagarna mellan jul och nyår.

Bilder att minnas

SILJANSNÄS. Den elfte upplagan av Siljansnäs hembygdsförenings årsalmanacka har sett dagens ljus. En populär tilldragelse i bygden som tryckts upp i 450 exemplar. "Från kungabesök till lucia" heter årgång 2003 och titeln säger det mesta. Alltifrån kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvias närvaro vid invigningen av Naturrum på Björkberget till luciatåget i decembermörkret 1979 med lucian Chaterine Krieg med tärnor. Februari månad illustreras av skolskidmästarna 1972 och oktober med en lagbild på Drötmyrens jaktlag med Björn Doverskog i spetsen.

Mer läsning

Annons