Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksandsbröd går bra

Annons

Hälsa har blivit lite av 2000-talets stora trend. Något att spinna vidare på, menar Annika.

- I dag pratar vi mycket om fullkorn och nyttigheter, och jag kan säga att vi bakar allt på fullkorn.

För bara några år sedan var trenden vikande för knäckebrödsbranschen. Nu är det en helt annan situation.

Folk äter knäckebröd som aldrig förr. Förra året bakade Leksandsbröd cirka 6500 ton knäckebröd eller motsvarande 650 fulla lastbilar.

Här kan man tala om uppsving.

- Det stämmer. Nu handlar det om nya mattrender med mindre socker och så vidare. Vi hänger på det här.

Annika Sund berättar att till vissa av de bakade bröden används fortfarande samma recept som när hennes gammelfarmor och gammelfarfar startade företaget på 1920-talet.

Av de 16 olika brödsorterna i Leksandsbröds sortiment är de stora vinnarna Fäbodknäcke och Rund Rut. Brödsorter som i fjol gick fram med 13 procent.

Annika Sund tror inte att knäckebrödsboomen är någon dagslända. Hon tror på fortsatta goda knäckebrödstider.

- Vi ser en bra framtid. Vi tror inte den här hälsotrenden stannar av.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons