Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands Tjernobyl

Annons

Finns det verkligen en enda Leksandsbo som fortfarande blir förvånad över kommunledningens sätt att "lösa" problematiken vid Lindbodarna/Molnbyggen?

I Tjernobyl gjuter de ansvariga betong över problemen och i Leksand fyller de ansvariga jordmassor över skandalen. Enda skillnaden är väl att i Leksand erbjuder kommunledningen dessutom stugägarna runt sjön Molnbyggen en mindre struntsumma för att de ska tiga.

Leksands kommunledning tycks dock på fullaste allvar tro att problemet med dessa "åtgärder" därmed är ur världen. Men då tror de rejält fel. När undertecknad både i tidningar och tv

visade upp den verkliga avfalls- och lakvattenhanteringen vid Lindbodarna, så hävdade de ansvariga från kommunen att jag "for med osanning"och "grep saker i luften".

I dag låter det minsann annorlunda och herrarna tycks ha vaknat ur sin obekväma Törnrosasömn. Istället för att lägga det snart sagt världsberömda Leksandslocket på, så är det hög tid för dessa herrar att berätta för Leksandsbor och övriga runt sjön Siljan vilka vägar lakvattnet "strömmar" i dag.

Min tystnad och mitt bildmaterial från Lindbodarna har nog inte Leksands kommunledning råd att köpa. Frågan är om de har råd att sanera Siljan och betala stugägarna runt samma sjö när dalfolket har fått fakta om lakvattnet serverat för sig?

OVE PETTERSSON, RÄTTVIK, SÅ KLART

Mer läsning

Annons