Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand får tre nya poliser

Annons

Det ljusnar på bemanningsfronten för Leksandspolisen. Sedan den 1 juli arbetar Daniel Haggtorpe på hemmaplan efter en tids tjänstgöring i Borlänge.

Om drygt ett par månader, den 1 oktober, förstärks Leksandspolisen av ytterligare två personer som också de bor i kommunen men för närvarande arbetar i Falun respektive Borlänge.

Närpolischef Rune Bröms är mycket nöjd med tillskotten och kunde knappast få en bättre nystart efter semestern. I posthögen på hans skrivbord låg nämligen besluten som bekräftar personalförstärkningarna.

- Naturligtvis ser vi fram emot de här nytillskotten. Nu kan vi uppfylla våra arbetsuppgifter på ett bättre sätt än tidigare. Förhoppningsvis kommer vi att synas oftare på både kvällar och nätter och bättre kunna möta de behov som dyker upp, säger han.

Förstärkningen är en följd av att dalapolisens anställda fått möjlighet att önska tjänstgöringsområde. De tre nytillskotten valde - och tilläts samtliga att flytta till Leksand.

- Genom att ge personalen en bättre social situation får vi också en bättre fungerande polisorganisation, tror Rune Bröms.

Daniel Haggtorpe har arbetat fyra år inom Norrortspolisen i Stockholm innan han flyttade till Dalarna och fick en tjänst i Borlänge - och nu Leksand.

- Jag trivs bra här. Det är mycket mer personligt att arbeta på en mindre ort än i till exempel Stockholm där man blir väldigt anonym, säger han.

Enligt Haggtorpe är Leksand, liksom många andra mindre orter, i behov av fler poliser. Även om brottsligheten är förhållandevis blygsam finns det en hel del att göra, till exempel att bekämpa det narkotikamissbruk bland unga som trots allt förekommer i kommunen.

- Om hela brottskatalogen inträffar på ett dygn i Stockholm så kanske det dröjer fem-tio år innan allt har inträffat i Leksand. I Stockholm åkte man till exempel på lägenhetsbråk nästan varje pass. Än så länge har jag inte haft ett enda sådant jobb i Leksand. Det är anmärkningsvärt - men givetvis positivt.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons