Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksaksgåva för 20 000

Annons

Personalen och barnen vid fritidshemmet firade på tisdagen Fritidshemmens dag. Samtidigt passade de på att ha kalas för alla som fyller år i år.

Det var med andra ord få, om ens någon, som inte hade anledning att fira och fika.

Men den kanske största anledningen till festligheten var att Ulf-Göran Redhe, ordförande i Dala-Floda IF, gästade skolan och överlämnade mängder av lekmateriel.

- Idrottsföreningen har via Riksidrottsförbundet ett projekt för barn och ungdomar mellan fem och 18 år. Eftersom det främst är de lite äldre barnen som omfattas av projektet funderade vi över vad vi kunde göra för de yngre barnen. Vi fick tips om att Sparbanksstiftelsen Dalarna hade pengar till barnsatsningar. Vi sökte och fick 20 000 kronor, berättade Ulf-Göran Redhe.

Han överlämnade en stor låda, målad i idrottsföreningens färger gult och svart, innehållande mängder av pedagogisk lekutrustning.

- Vi planerar att i höst starta barnverksamhet och då kommer föreningen att nyttja utrustningen. Men eftersom den bör nyttjas även dagtid överlämnar vi lådnyckeln till fritidshemmets personal, förklarade han.

Dessutom överlämnade han en mycket fin lådbil, även den målad i föreningens färger.

- Den har tillverkats av Janne Ekroot, berättade föreningens ordförande.

Så mycket mer hann han inte säga innan barnens leklust tog överhanden. Vid olika stationer fick de sedan spela bowling, hoppa studsmatta, hoppa rep, gå styltor, hoppa boll och mycket, mycket annat.

- Häftigt, tyckte barnen.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons