Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekparken revs utan förvarning

Annons

Sedan två veckor tillbaka finns inte lekparken mer, och irritationen och besvikelsen bland de boende i området är stor.

Främst för att de inte fick någon information innan grävmaskinerna kom.

- Jag tycker det är hemskt att de bara kommer och plockar bort den. De borde ha förklarat varför, säger Inga-Lill Buud, som bor i området.

Det är Morastrand som på uppdrag av Mora kommun besiktigar och river lekplatser som inte uppfyller gällande säkerhetskrav. När Lars-Erik Johansson, parkchef på Morastrand, får höra om det som skett blir han bekymrad.

- Där har det skett ett misstag. Vi kunde ha åkt ut och informerat några dagar innan, men vi får ta och se över informationsrutinerna, säger han.

Lekparken vid Tutvigsvägen har varit väl använd av barnen i området, och fungerat som en samlingsplats också för de vuxna.

- Vi har själva sett efter den här parken och planerade att plantera nya buskar. Vi har fester där och parken är väl använd, säger Anneli Thorsell som bor på Tutvigsvägen.

- Det såg hemskt ut när de rev den och jag är glad att inga barn såg det, säger hon.

Anneli Thorsell hoppas att ny utrustning till lekparken ska kunna ordnas, med hjälp av kommunen eller genom att de boende i området går samman. Hon tycker det är fel att kommunen inte ser till att lekplatserna rustas upp så att barnen lockas att vara ute och röra på sig i stället för att sitta inne.

- Kommunen har inga anslag till det. Vi har inga pengar att köpa in nytt för, säger Mora kommuns gatuchef Johnny Nilsson.

Att de boende på Tutvigsvägen inte fick reda på något i förhand tycker han inte är någon stor sak.

- Har vi 40-50 sådana här ställen så är det väl inte så märkvärdigt att det klickar vid ett, säger han, men förklarar också att han tycker de boende borde ha informerats innan rivningen skedde.

DAN HAVEMOSE

Mer läsning

Annons