Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lejsme Pers egen afton i Rihimäki

Annons

Likt i fjol var Lars Moberg kvällens konferencier och han hade förstås också egna felan med i bagaget. Bland övriga musiker kan nämnas en lite trupp från Järna spelmanslag samt två skönsjungande sångmör från Helikons berg - Anna Fredriksson och Karin Danielsson, Malung. Vidare medverkade spexaren och musikern Håkan Lindh, Torsby, spelmannen Göran Håkansson, Sunne, några ur ensemblen Swinggubbarna, Ekshärad, och en drös andra musiker.

Malungs kulturchef Margaretha Hedblom passade på att kalla fram Håkan på Mattlaberg; denne hyllades med en rejäl blomsterkvast för Kultur på Tiomilaskogen. Evenemanget som nu gjort sitt femte år är förstås ett resultat av ett mångkuggat lagmaskineri men att just Håkan på Mattlaberg fick ta emot hyllningen var helt i sin ordning; han är tveklöst en av de viktigaste motorerna i arrangemanget.

Tyvärr drabbades kvällen av en stor jobspost; i år kunde inte deltagarna i sommarens folkmusikkurser på folkhögskolan medverka. Inget ont om de befintliga musikerna men när den hundrahövdade skaran ingår blir allspelet en mycket mäktig upplevelse. Kurserna har dock förskjutits en vecka och det är bara att hoppas att det går att synkronisera kalendrarna lite bättre till nästa år.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons