Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif Lindström - en som vågar

Annons

Svar till Dirana, angående kritiken av Leif Lindström 9/8:

Jag tror nog knappast Leif är påverkbar av värmen som ständigt är beredd att ge sig in i hetluften för det han tror på.

Att jag och Leif inte delar politisk uppfattning i alla frågor, röner han dock respekt för att våga ha en uppfattning när han tror på något utifrån sin politiska uppfattning.

Leif får ibland påhopp för att han tillhör vänstern (tidigare vpk) och andras tolkning av vad vänstern står när det gäller demokratiskt inflytande.

Det du, Dirana, skriver är att en vanlig arbetare ska hålla käft och vara på sin plats och bara följa överheten och de lärda.

Man kan ju fundera vad vi hade varit om inte arbetarna gått samman och bildat LO och sedemera socialdemokratiska partiet. Då hade nog fem veckors semester bara varit en dröm, saklig grund för uppsägning är bara att glömma.

Arbetsrättsligt kan jag konstatera att Leif:s arbete i SJ aldrig ha varit upp i någon förhandling i fråga om anställning eller inte anställning. Det lär heller inte bli fråga i Tågkompaniet om Leif fortsätter vara lika engagerad medarbetare. Utan Leif och SEKO:s ordförande Ronny Beyer hade inte Tåg i Bergslagen blivit verklighet. Tyvärr klarade inte SJ av att sköta affären på ett ekonomiskt försvarbart sätt. Där ser Tågkompaniet en stor potential. Det kan ju visa sig att Leif har rätt i sin kritik av SJ.

Vad gäller Leif:s kritik av de tre åsiktsmaskinerna så kan jag konstatera att det inte är ovanligt att de tenderar att bli populistiska i sina debatter.

Ola Brossberg

Mer läsning

Annons