Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Legal graffitivägg blir kvar

Annons

Efter en diskussion på ungdomstinget i mars, ser det nu ut som om graffitiväggen i anslutning till rampen i Marnäs blir kvar ännu en tid.

Fältassistenterna i Ludvika bygger delvis sin rapport med utgångspunkt från klotterkommisionens dito, samt på utsagor från polisen i Örebro, där man sedan nollvisionen för klotter infördes har tagit bort all möjlighet att måla lagligt.

Under ungdomstinget framkom synpunkter från ungdomarna, som bland annat hänvisade till en jämförelse med Norrköpings kommun, där man gått motsatt väg och i stället inrättat flera lagliga graffitiväggar. I Norrköping har klotter och skadegörelse minskat medan Örebro har fått en markant ökning av olaglig målning, refererade en ung talare på undomstinget.

Ungdomarna efterlyste också möjligheten att ta del av fältassistenternas rapport i helhet.

I början av april arrangerades en kväll på Haffas, då de inbjudna fältassistenterna fanns på plats för att informera om arbete och slutsatser.

I dagsläget finns ännu inget beslut om att ta bort den legala graffitiväggen, förklarar ungdomsrådet i sin sammanställning efter ungdomstinget.

En önskan om att rampen i Marnäs ska ses över och lagas, togs också upp vid ungdomstinget och här är åtgärderna utlovade så snart som möjligt under kommande sommar.

Mer läsning

Annons