Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledarbyte skapar oro

Annons

På sitt sätt är Fyrklöverskolan unik. Särskoleelever, vissa med grava funktionshinder, och grundskoleelever jobbar sida vid sida.

Detta kräver en alldeles särskild kompetens hos personalen, som känner sig stolta över klimatet de hittills åstadkommit på skolan.

- Vår ledstjärna är att ha en glad och dynamisk miljö, det kommer inte av sig själv, säger Karin Josefsson.

För personalen tornar dock nu mörka moln upp på himlen. De upplever en stor frustration och oro inför den ändrade ledningsorganisationen.

Förre rektorn Christina Lindberg har fått lämna sin post och ersatts med en ny rektor. Personalen har inget emot den nya ledningen men anser att bytet av ledningsorganisation är stort slöseri med kompetens.

- Att tvingas börja om tar kraft, säger Bengt Wetso.

Personalen är helt eniga om att Christina Lindberg varit den ledare skolan behöver.

- Hon har lyft oss alla med sitt genuina engagemang och sin breda kunskap. Hon har stöttat alla, elever som vuxna, på ett sätt som gynnat vårt arbetsklimat, säger Gunilla Gräske.

Lärarna undrar nu vad det är som gör att deras ledare, med många års erfarenhet, plötsligt inte duger? Underkänner ledarna på skolförvaltningen sig själva?

I Hedemoras skolplan 2004-2007 står det följande: "De demokratiska principerna att kunna påverka, ta ansvar och vara delaktig i allt ska omfatta alla som verkar i skolan, inklusive föräldrar"

Här menar lärarna att skolförvaltningen brustit.

Lärarna har fått fylla i en enkät om hur de ser på sin ledare.

- Vi har svarat så ärligt som möjligt om vår ledare. Många har också bifogat en bilaga där de återger konsekvenserna av att vi haft sju olika skolledare på elva år. Nu tycks de svaren inte ha haft någon betydelse alls, säger Elisabeth Norström.

- Risken är att frågan, vem av oss får gå nästa gång, sprider sig, säger Bengt Wetso.

I går eftermiddag var barn- och grundskolechefen Lena Stoltz inbjuden till Fyrklöverskolan för att träffa personalen.

- Vi vet att vi inte kan ändra på besluten, men vi får i alla fall höra den andra partens argument så att vi kan fortsätta och gå vidare, säger Sylvia Falkeström.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons