Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledande politiker i Malung avliden

Annons

En av centerpartiets starkaste namn i Dalarna, Malungspolitikern Per-Eric Aarnseth, Harsvägen i Malung avled onsdagen den 9 juli i en ålder av 61 år.

Kommunalmannen Per-Eric Aarnseth har tillhört de ledande politikerna i Malungs kommun i mer än 30 år.

Redan på 1970-talet om han in i kommunstyrelsen och har varit med i denna som ordinarie fram till årsskiftet. Han var också under åren 1992-1994 kommunalråd i den då borgerligt styrda Malungs kommun och innan dess var han under flera år oppositionsråd.

Under åren som oppositionsråd och kommunalråd satt han också i kommunstyrelsens arbetsutskott och Per-Eric Aarnseth har under sin långa bana som centerpolitiker i Malungs kommun varit en drivande och mycket färgstark personlighet han har varit mycket engagerad i politiken och hans inslag i den kommunala debatten har alltid varit färgstarka.

Per-Eric Aarnseth har under cirka trettio år också varit ledamot av Malungs kommunfullmäktige och senaste uppdraget inom det politiska livet fick han så sent som för bara några veckor sedan då han blev vice ordförande i socialnämnden i Malung.

Per-Eric Aarnseth värnade också om de ideella föreningarna i bygden och han var en som starkt drev frågan att Malung skulle få en ishall i början av 1970-talet.

Per-Eric Aarnseth var vice ordförande i kommunförbundet i Dalarna vid sin död och åren 1992-1994 var han också ordförande i Dalarnas Kommunförbund. Andra sysslor inom politiken var att han var vice ordförande i Dalatrafik och ledamot i Öje Servicecenter liksom ledamot i Malungs Elverk bara för att nämna några av alla uppdrag han hade.

Det som kännetecknade politikern Per-Eric Aarnseth var att han alltid var färgstark i sina kommentarer och debattinlägg och han satte också en extra "krydda" på de debatter som fördes i politiska sammanhang. Utan tvekan är det en av Malungs kommuns färgstarkaste politiker genom tiderna som gått ur tiden.

Per-Eric Aarnseth började sitt yrkesverksamma liv som typograf, men sedan cirka trettio år tillbaka blev det politiken och centerpartiet som kom att uppta större delen av hans liv. Men han var också mycket intresserad av att vistas i skog och mark liksom att ägna sig åt sina familjemedlemmar.

Närmast sörjande är särbo, barn med familjer samt syskon.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons