Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättnad i Fredriksberg

Annons

Besked i ärendet gavs från räddningstjänsten i Ludvika på tisdagseftermiddagen.

Samtidigt meddelas att situationen inom brandförsvaret i Fredriksberg håller på att ljusna efter en längre tid med ett mycket bekymmersamt personalläge.

Tre nya aspiranter har nämligen aviserat sitt intresse för att bli brandmän vid deltidsbrandkåren. Samtliga bor i trakten vilket är en förutsättning för att de över huvud taget ska komma på fråga för tjänsterna.

Brandchef Hans-Åke Wickberg är nöjd med läget som innebär att den lokala räddningstjänsten därmed kan fortsätta att ligga på en nivå som kan anses vara acceptabel. Och att dessutom prio ett-bilen säkras med ett nytt avtal betraktas som något mycket värdefullt.

- Nu får vi en lösning och det är mycket glädjande.

- Förslag till ett nytt avtal med landstinget är på gång i dagarna. Jag har redan sett utkastet och det är helt okej.

För folk som vistas i Säfsbygden, de bofasta i synnerhet, innebär prio ett-bilens existens en stor trygghet. Den möjliggör att räddningstjänsten snabbt kan vara på plats för en första insats om det exempelvis inträffar en svår trafikolycka. På grund av de långa avstånden kan det nämligen ta sin tid innan ambulansen hinner komma på plats.

Glad åt beskedet är också den lokala brandchefen i Fredriksberg, Lars-Einar Resare.

- Politikerna har därmed erkänt att Fredriksberg ligger så långt ifrån att bilen med säkerhet måste finnas kvar. Det här tycker vi naturligtvis är mycket bra.

Även han ser fram mot att deltidsbrandkåren snart får tre nya medarbetare. De är mycket välkomna all den stund flera man i styrkan snart ska gå i pension.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons