Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låtskrivarpremiär med mersmak

Annons

Låtskrivarkonserten i Orsa stadshotell blev en premiär med mersmak. En musikkväll där låtskrivare från Orsa fick möjlighet att lyssna till när Husbandet framförde deras alster.

- Det här var jättetrevligt. Nu måste vi ordna så att den här konserten blir regelbundet återkommande, säger Britt-Liz Jönsson, orsamusik.nu.

Det är ju allmänt känt att det finns många duktiga musiker i Orsa. Bland dessa är det också många som ägnar sig åt att göra egna låtar.

- Redan i höstas började vi i orsamusik.nu att diskutera hur man skulle kunna uppmuntra låtskrivandet. Resultatet blev konserten i hotellet och reglerna blev lite annorlunda än i de vanliga musiktävlingarna, berättar Britt-Liz.

Vid spelningen i hotellet gällde att låtskrivarna inte fick sjunga eller spela den egna låten.

Publiken fick ett tävlingsformulär där de tio utvalda låtarna var presenterade med låttitlarna. Bredvid fanns namnen på de tio låtskrivarna, och det gällde att para ihop rätt låt med rätt låtskrivare. Publiken hade också en rad att fylla i där man valde sin favorit bland låtarna.

- Totalt kom det in 20 bidrag till Låtskrivarkonserten och bland dessa valdes de tio ut, men ett bidrag har dragits tillbaka och det blir nio låtar som ni får höra i kväll, berättade Helene Lindh som skötte mellansnacket under kvällen.

De som hade det tyngsta jobbet under kvällen var Husbandet med kapellmästaren Daniel Karlsson samt Johan Eriksson, Morgan Häggström och Mattias Gabrielsson. Kvartetten fick högsta betyg av låtskrivarna efter kvällen och de briljerade även med en kortversion av låtarna inför omröstningen. Även Adrian Berlekom, som sjöng ett par av låtarna, fick del av berömmet.

Sammantaget kan man säga att flera av de låtar som nu spelades offentligt för första gången, mycket väl hade kunnat konkurrera i den stora schlagerfestivalen.

Egentligen skulle endast en låt ha blivit kvällens favorit, men publiken ville annat och segern delades mellan Maria Borén och hennes "Illusion" och Vivi Sandström med låten "Barnens planet".

I tävlingen där det gällde att para ihop rätt låt med rätt låtskrivare gick priserna till Vivi Sandström, Bitte Nohrin Jernberg och Bength Jonson som alla tre hade sju rätt.

Förutom vinnarparet hade låtar lämnats in av Jennie Ståbis och Adrian Berlekom, Billy Gezon, Stefan Nilsson, Per Ström, Jörgen Nohrin och Bitte Nohrin Jernberg, Stefan Olsson och Jan Bäckman.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons