Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt våra gamla ha kvar sitt värde

Annons

Alla i Borlänge har i tidningarna kunnat läsa att ekonomin är i balans, vilket är mycket glädjande. Likaså all utveckling och nysatsningar som gjorts, allt detta är positivt för en kommun och kan säkert på sikt locka folk att bosätta sig i kommunen.

Men, och detta är ett stort problem, alla dessa förändringar inom äldreomsorgen, där servicehusen tas bort och ersatts med eget boende, oroar många gamla och även unga som tänker på sina föräldrar, men även på hur deras framtid kommer att se ut.

Man talar om att avveckla de gemensamma matsalarna, skulle detta ske är det ett stort misstag. Att få sitta tillsammans och prata en stund, i stället för att sitta ensam i sitt rum, det bör varje människa själv få avgöra om hon vill göra

Terapin ar ett annat sorgligt beslut. Vi ska ha kvar terapin dit man kan gå och syssla med lite av varje, att det är viktigt för alla, unga som gamla att ha en sysselsättning, det tror jag alla är överens om.

Så ni toppolitiker som har avgörandet i era hander, glöm inte dessa gamla som gjort så mycket och sett till att vi fått ett bra sam-hälle, för att sedan på ålderns höst få det bra, med bra boende och den hjälp som behövs.

I dag är det många som är oroliga, och oron gör oss alla sjuka, och blir man sjuk fordras dyrare vård, mera mediciner med mera och då kan man undra om det blir någon ekonomisk vinst med alla dessa för-ändringar.

Med en välskött kommun, en bra äldre-vård och väl fungerande skola, kommer fler att vilja bosatta sig i vår fina kommun.

Får vi sedan ner brottsligheten så att man tryggt kan ta sej en kvällspromenad särskilt nu till sommaren, då vore nog många med mig glada. Gunne-Britt, SPI

Mer läsning

Annons