Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt Ryttarslätten leva!

Annons

Enligt en artikel i Borlänge Tidning den 19 juli, har en granne till Ryttarslätten i Islingby lämnat en skriftlig protest till byggnadsnämnden mot ett återupplivande av festplatsen vid Ryttarslätten.

Undertecknad är också granne till Ryttarslätten. Vi bor i grannfastigheten, cirka tio meter från de klagande grannarna.

Vi kan inte förstå den uppståndelse som har blivit, bara för att den gamla samlingsplatsen har snyggats upp, till glädje för både gamla och nyinflyttade familjer i Islingby.

Eftersom Ryttarslätten ej har skötts under många år, med bland annat meterhögt gräs och sönderkörd gräsplan som resultat, har heller inga aktiviteter förekommit.

Ryttarslätten har med arbete från ytterligare granne snyggats upp och den förfallna scenen har renoverats, vilket innebär att det nu är en liten fin oas för oss Islingbybor.

En upprustning som ej kostat kommunen en endaste krona!

Trots att vi bor lika nära samlingsplatsen som de klagande grannarna, har vi aldrig blivit störda.

Det har också klagats på att det förekommit levande musik, vilket var en trubadur som sjöng och spelade gitarr på midsommarafton och det hördes inte speciellt mycket eftersom scenöppningen är riktad mot skogen.

Ryttarslätten är inte tänkt som någon festplats med popmusik varje helg, utan en samlingsplats för oss Islingbybor där vi kan träffas och umgås, grilla korv, spela och sjunga och ha allmänt trevligt någon gång då och då.

Att värdet på fastigheten skulle sjunka är rent nonsens, snarare ökar väl värdet med en fin och välskött omgivning.

Vi ser det enbart som positivt att Ryttarslätten snyggats till och blivit en fin samlingsplats igen, vilket är till stor glädje för oss bybor och ett bra sätt att kunna behålla vår bykänsla.

Vi och många med oss vill att denna samlingsplats lever vidare och därför motsätter vi oss dessa klagomål.

Bengt Johansson och Britta Dahlberg

Mer läsning

Annons