Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Låt öltältet stå kvar"

Annons

- Krögartältet måste vara kvar i Grönlandsparken. Det finns inte en bland oss köpmän som ställer upp på att det ska flyttas, säger Göran Eriksson. Ares skor.

Kjell Olofsson på Ica instämmer:

- Krögartältet är navet i hela konceptet. Om det försvinner ner till PD-området kommer vi köpmän att tappa stora intäkter.

För många är det också kommersen under dansveckan som hjälper upp resten av året.

- Det finns många för vilka dansveckan är helt livsnödvändig. Då går det inte att sänka hela upplägget genom att flytta öltältet, säger Göran Eriksson.

- Eftersom det betyder så mycket för alla ska det väl vara möjligt att kunna ha det som det är? Det är ju bara en enda vecka på året, säger Christina Jos, Centrumblommor.

- Min bedömning är att de allra flesta i området också tycker det är roligt med lite liv och rörelse, säger Christina Brorsson, Filuren.

Alla butiker får en ökad omsättning under dansveckan, inte bara de som förser med förnödenheter.

Många dansturister har lärt känna ortsbor och vill tacka för boende och för vänligt bemötande genom en blomma eller en present. Och den försäljningen spirar samtidigt som romantiken. Det knyts många relationer under dansveckan och de behöver förstås också gödas med en ros eller två, en god bok, en snygg slips, eller vad som föredras.

Köpmännen befarar att om tältet hamnar på PD-området så hamnar folkströmmen också där.

- Jag tycker att upplägget är helt perfekt. I och med att det stänger så tidigt som tio så blir det inte alls samma problem med fyllerister som om det var öppet långt fram på småtimmarna, säger Göran Eriksson.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons