Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt mormor ta sig en hutt

Annons

På debattsidan förfasar sig skribenten över att mormordricker. Detta har ju männen sysslat med i alla tider. Kvinnorna har ju i många fall varit förtryckta.

I min barndom, där mamma var hemmafru, var det ju så att pappa gick på bolaget och tog ut sin ranson i stort sett varje lördag. Sedan blev supar och groggar så länge det fanns något kvar.

När det var slut var detibland att gå hem till någon bekant och få lite mer. Söndagarna var det fyllsjukan som rådde.

Pilsner köptes det av bryggaren varje vecka ochom vi barn ville köpa läsk blev det ett jäkla gnäll. Det blev för dyrt.Vi fick dela en flaska på söndagarna.

Om mamma skulle ha druckit hur skulle det då ha blivit med oss barn. Möjligen kunde hon kanske smutta på lite likör om hon blev bjuden någon gång.Hon hade dessutom inga egna pengar att köpa ut något för och ingen motbok heller.

Nu, när vi har fått bättre tider och kvinnorna inte ärlika ekonomiskt beroende av en karlslok och kan leva ett bättre liv och ävendricka alkohol när barnen blivit vuxna, då är detta någontingsom kallas förfärligt.

Klart att alkoholen för med sig mycker elände, men det är nog männen som står för det mesta.

Alkohol kan ävenföra med sig positiva saker.Därför attde flesta kvinnorsom dricker gör det för att detycker att det är trevligt och avkopplande och gott till maten.

Så gnäll inte över att en mormor och hennes medsystrar vill vara jämställda. Skulle tro att männen står för det mesta av alkoholskadorna, rattfyllorna och misshandelsfallen.

Gubbstrutten

Mer läsning

Annons