Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt inte hämndbegär ta överhanden

Annons

När man hör om alla de hemskheter pedofiler, mördare och sexbrottslingar har gjort sig skyldiga till vill man gärna ta lagen i egna händer och hämnas.

Men Gud säger: Min är hämnden. Låt Gud göra det han vill med dessa människor. Han kan omvända dem och få dem att leva ett liv i samklang med Hans ord, Bibeln.

Han kan få dem att vända sig bort från deras tidigare gärningar. Som kristna ska vi förlåta vår nästa vad den än har gjort. Vi borde i stället för att hämnas försöka bli vän med dessa brottslingar och ge dem en andra chans. Ge dem chansen att ändra sig.

Det är ju ändå så att risken att de ska göra någon illa är större om de fryses ut och om ingen bryr sig om dem.

Bli vän med dessa människor och du ger dem chansen att börja på ny kula med sitt liv. Visa på livets kompass som är Bibeln och ge dem chansen att leva det liv som Bibeln och Gud vill att vi ska leva.

Den kärlek du får av Gud är mäktig och evig. Som kristen ska du sprida den i din omgivning och göra det även bland, pedofiler, sexbrottslingar och mördare.

Jag menar inte att vi inte ska fördöma handlingarna men vi ska inte döma människan som sådan. Men vi får säga ifrån om vi inte gillar handlingarna men aldrig ska vi ta avstånd från dem, som människor, bara för att de gjort något hemskt när de mådde psykiskt dåligt.

Vår uppgift är att få människor att må bra så att de inte gör onda gärningar.

Detta är vårt uppdrag som kristna. Kristus förlät alla som var beredda att ändra sig. Så ska vi leva, med förlåtelsen som ledstjärna.

Erik von Wachenfelt

Mer läsning

Annons