Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt inte era barn köpa godis ensamma

Annons

Våra döttrar på elva år fick i fredags åka ensamma till Kupolen för att handla kläder och ha trevligt. Efter en rolig eftermiddag skulle de avsluta shopping-rundan med att köpa en chokladbit och sedan ta bussen hem.

De gick in på ICA i Kupolen valde sin chokladbit, betalade och gick ut.

När de kom ut genom kassorna blev de stoppade av en vakt som visade sin bricka, och höll fram ett halvt "kinderägg". Han frågade flickorna vad det var för något.

De blev mycket förvånade och kunde inte svara. Han bad dem då att följa med in på kontoret, där fick de klart för sej att en "tant" hade sett dem ta en tugga av detta godisägg.

Flickorna blev förtvivlade och sade att de var oskyldiga. Vakten hämtade då "tanten" som pekar ut den ena av tjejerna.

Tjejerna fortsätter att hävda sin oskuld. Polisen kallas in eftersom det är misstänkt snatteri, men vi föräldrar kontaktas inte.

Tjejerna är upprivna och gråter, poliserna tror på tjejerna och behandlar dem mycket väl. Ett stort tack till dessa två polismän som gjorde att detta inte blev till den mardröm man kan tänka sej.

Efter att ha varit i kontakt med ett annat vaktbolag och frågat om man får behandla människor på detta viset, har vi fått klart för oss att det inte får gå till så här.

De blir alltså tagna av vakten för att en tant har sett dem stå vid godiset. Hon tror sej ha sett att de äter av något.

Flickorna reagerade på att det fanns många förpackningar som var öppna. Vi har även som vuxna sett att man måste vara vaksam när man handlar godis, så att man inte tar en öppnad förpackning.

En sammanfattning av detta är alltså låt inte era barn handla godis ensamma. Man vet aldrig vilken tant som ser dem och beskyller dem för att äta i affären.

Vissa vakter som finns inne i affärer har tydligen inga betänkligheter om vem man tar och varför.

Föräldrar som är mycket besvikna

Mer läsning

Annons