Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt det inte hända igen

Annons

Vi som bor på andra sidan om älven räknat från kanotstadionsidan, har i åt minstone20 års tid under sommarhalvåret lyssnat till motorvrålet från motorcyklar där motorerna hararbetat pånära nogtoppvarv, ibland har vi trott attvi befunnit oss på en roadracingbana. Jag är snarast förvånad över att ingen allvarlig olycka hänt tidigare.

Under dessa 20 år jag bevittnat vansinnesfärderna på motorcykel har jag aldrig hört talas om en hastighetskontroll påden aktuella sträckan. Trots att det borde vara av högsta intresse för de myndigheter som så ofta säger sig ha som mål att rädda liv i trafiken, det skulle också vara synnerligen lönsamt för statskassan.

Okej, jag är så realistisk att jag förstår att de polisiära resurserna inte finns och kommer nog tyvärrinte att finnas heller.

Men vad som är i allra högsta grad realistiskt för att olyckor som den i Torsång ska kunna undvikas och samhällsekonomiskt nödvändigt är automatiskt hastighetsövervakning av alla våra hastighetsgränser, dygnet runt året om.

Om vi trafikanter bara höll lagstadgade hastighetsgränser skulle vi nå mycket långt i nollvisionen som våra trafikmyndigheter strävar efter.

Att samhällsekonomin påverkas avlångtidsjuka, bland annat trafikskadade, borde inte vara någon hemlighet vid det här laget och borde också vara en högt prioriterad angelägenhet att komma till rätta med så fort det bara går.

Då har jag ändå inte räknat in det mänskliga lidande som knappast går attberäkna i kronor och ören.

Nygge

Mer läsning

Annons