Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt alla få blomma på sitt vis

Annons

Vart är Sverige på väg i sin iver att säkerställa att alla ska ha samma rätt? Men när det innebär att alternativ till det offentliga blir en otäck drake som är farlig och skrämmer då blir det "trygga" plötsligt en fälla och ett hinder!

När dagbarnvårdare ges så dåliga förutsättningar att de svälts ut, när byskolor läggs ner för att barnen ska centreras och när friskolorna motarbetas för att konkurrens är farligt - ja då låter inte "samma rätt" kul längre.

Jag skulle vilja jämföra våra barn med växande blommor. De behöver olika mycket omsorg för att växa. Vissa är väldigt "lättskötta" och växer nästan av sig själva medan andra behöver mycket omsorg.

Tänk om det är så att familjedaghemmen, byskolorna och friskolorna är goda plantskolor där de får en annan slags näring för att utvecklas och växa!

Vi behöver helt klart alternativ och konkurrens är utvecklande och berikande och bör uppmuntras i stället för att motarbetas.

Inte blir jag sur och misstänksam om grannens blommor växer bättre än mina. Jag frågar hur han bär sig åt och tar till mig av goda råd och erfarenheter.

Vi måste låta alla få blomma - men på sitt eget sätt!

Ann-Louise Eklund (c)

vice ordförande i barn- &

utbildningsnämnden

i Malungs kommun

Mer läsning

Annons