Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Lasarettet ska återställas"

Annons

Det negativa beslutet nyligen om fortsatt omfattande nedrustning av vården, företrädesvis med fokus på lasarettet, sporrar Lilly Granberg och kamraterna till fortsatta insatser. Personligen har hon blivit överöst med blommor och berömmande ord efter de senaste manifestationerna.

Under veckan lämnade hon in två interpellationer med adress kommunalrådet Roger Stål (s). I en av dessa efterlyser hon ett ökat kommunalt engagemang när det gäller att rädda lasarettet.

- Ingen av de andra kommunpolitikerna törs säga ett ord om vad som händer med lasarettet. De är som nickedockor som är rädda för att stöta sig, säger Granberg som själv inte är det minsta rädd för att uppfattas som obekväm hos etablissemanget. Hon känner hela tiden befolkningens stöd i ryggen.

Granberg konstaterar vidare att den besvärande tystheten samtidigt som vården bit för bit monteras ned är ett fenomen som verkar gå över partigränserna. Det är inte bara de lokala socialdemokraterna som är fega i sammanhanget menar hon.

- Men är man väldigt lojal mot sitt parti får man väl bättre betalt. Vi jobbar däremot ideellt och jag sitter inte i kommunfullmäktige för arvodets skull. Jag vill arbeta för rättvisa.

I den andra skrivelsen förnyar hon det tidigare kravet på ökad öppenhet i kommunala nämnder och styrelser. Förslaget är att observatörer ska ges tillträde till samtliga möten och sammanträden.

- Observatörsskap innebär att den som är ledamot i en kommunal nämnd eller styrelse eller ledamot i fullmäktige ges rätt att närvara och yttra sig på mötena i samtliga nämnder och styrelser även de som man inte har uppdrag i. Observatörerna ska dessutom ges rätt att få sin mening förd till protokollet.

- I en demokrati ska alla få säga sin mening oavsett om man blir beaktad eller inte, slutar Granberg.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons