Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasarettet i fokus på liberalernas årsmöte

Annons

Liberala oppositionsrådet i Landstinget Dalarna, Lars Wennås, var välkommen gäst när folkpartisterna i Ludvika var samlade till årsmöte på Gustavsberg häromkvällen. Det blev därmed stark fokusering på vården, frågor rörande framtiden för lasarettet i synnerhet.

Wennås framhöll vikten av att Ludvika lasarett får bibehållas och utvecklas till ett närsjukhus med akutfunktion och med vårdplatser för bassjukvård, medicin, geriatrik och rehabilitering.

-Landstingsstyrelsen och landstingsfullmäktige har nu i februari tagit viktiga beslut för Ludvika lasaretts framtida utveckling, framhöll han.

- Ett är att upphäva det gamla beslutet om att stänga akutmottagningen. Det andra är att fortsätta utreda närsjukvårdsuppdraget för Västerbergslagen inklusive utformningen av akutverksamheten nattetid.

- Men det kanske viktigaste beslutet är ändå att fullmäktige slog fast att närsjukvårdens framtida struktur ska innebära samma medicinska kvalitéer för befolkningen i Västerbergslagen som i övriga Dalarna.

Wennås ser det som viktigt att närsjukvårdschefen tillsammans med personalen får arbeta i lugn och ro i det fortsatta utredningsarbetet. Det innebär bland annat att man måste få en budget i balans och att dyra stafettläkarlösningar måste undvikas.

Under mötet redogjorde han vidare för alliansens arbete på såväl riksplanet som på landstingsnivån.

-Målet är att vinna valet i höst och avlösa ett 80-årigt s-styre av landstinget i vårt län, slutade Wennås.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons