Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsår började med konsert

Annons

I aulan varvas informationen från gymnasiechefen Pia Elmgren och rektor Bo Nordqvist med popmusik framförd av gruppen Basically the same.

- Vi ville ta ett nytt grepp i år och bjuda på något festligt vid skolstarten, säger Bo Nordqvist.

Nytt för skolstarten är också att lärare och elever i respektive klasser ägnar en eftermiddag och en förmiddag till olika aktiviteter för att lära känna varandra snabbare.

- Det handlar om tre hållpunkter som vi ska jobba mot här på skolan, trygghet, kunskap och demokrati. Vi hoppas att så många elever som möjligt ska delta i det arbetet, det ger en ökad trivsel på skolan, säger Nordqvist.

Och så var det popgruppen Basically the same, vilka är det?

- Vi är ett band på uppgång, säger Saga Forsså sångerska och gitarrist i gruppen.

Bandet spelar bara egna låtar och det är Saga som skriver texterna. De har hunnit med att spela in en egenproducerad singel som heter Unfree som blivit väl mottagen av folk inom musikbranschen.

Senare i höst ska bandet göra en större inspelning.

- Vi har inte gått ut och marknadsfört oss så mycket än utan vill vänta till vi har fler låtar, säger basisten Einar Jonsson.

De fem gruppmedlemmarna har tidigare spelat i ett flertal olika konstellationer innan de fann varandra i somras.

- Vi är väldigt tillfreds med varandra, säger sångaren och gitarristen Tobias Andersson.

Och det märks väl, bandet är redan mycket samspelt. Tobias Andersson, Linnea Stensdotter och Saga Forsså bjuder på bra sång till tungt komp av Tadeo Ronsten på trummor och Einar Jonsson på bas. Det är popmusik med ett litet, litet stänk av folkmusik i, kanske Irländsk.

- Vi tänker satsa, jag har flyttat till Falun eftersom de andra i gruppen bor där sedan ett år tillbaka, säger Tobias Andersson.

För honom och Linnea Stensdotter passade det nog bra att spela på en skolstart, de studerar nämligen till lärare.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons