Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Lilliemarck Har du startat nytt företag?

Annons

- Ja, i sommar tänker jag resa runt som vildmarkskock och laga spännande mat i naturen. Jag har med mig ett lappkåtetält som tar 70 personer och är miljöanpassat för skogsområden och annat.

Vad gör du så här i starten?

- Nu är jag fortfarande kökschef på Kristinebergs konferensanläggning i Stockholm men jag är på väg hem. Tältet ska finnas på Roxnäs till Kristi himmelsfärds dag för att användas i samband med den stora kanotpaddlarträffen med inbjudna från hela landet.

Kan du även ta dig ut till Runns öar?

- Ja, det ska inte vara några problem. Jag åker dit folk vill.

Går det att sätta upp ett så stort lappkåtetält själv?

- Nej, det är tungt men två personer klarar det faktiskt. Sönerna har lovat att hjälpa till om så behövs. Killen som jag köpte det av i Sunne, har varit upp hit och haft kurs med oss.

Vad kommer du att servera?

- Mycket grillat. Allt från spanskt över cajunmat till norrbottniska rätter. Egentligen är det den som hyr som bestämmer. Det är även fritt fram för kunderna att hyra enbart tältet. Det ska ju användas för alla.

Kan man grilla inomhus om det blir dåligt väder?

- Ja, det går bra.

Tänker du fortsätta i vinter?

- Det vet jag inte än men det ska säkert fungera bra.

MONICA ELMQUIST BROMAN

Mer läsning

Annons