Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Helsing har avlidit

Annons

Helsing var politiskt aktiv för socialdemokraterna och ordförande i Metallklubbens s-förening och byggnadsnämnden. Han var också ordförande i kommunens naturvårdsberedning samt ersättare i kommunstyrelsen.

- Som person var Lars väldigt lätt att ha att göra med. Vi lärde oss av varandra, lyssnade på varandras argument och förde en bra dialog, säger stadsarkitekten Göran O. Sundell.

Stadsarkitekten konstaterar att Helsing även bidrog till bra diskussioner under mötena med byggnadsnämnden.

- Han lyssnade även på dem i oppositionen och tog till sig goda argument. Det hindrade inte att han kunde vara väldigt bestämd. Jag hade stort förtroende för honom.

Lars Helsing föddes och växte upp i Fredriksberg. Efter skolgången fick han arbete på Billeruds pappersfabrik. En period jobbade han på Astra i Södertälje men återvände sedan för arbete på fjäderfabriken i Fredriksberg.

Sedan början av 1970-talet har familjen varit bosatt i Ludvika och Lars Helsing har länge haft ABB som arbetsgivare.

I dag, onsdag, har byggnadsnämnden ordinarie månadsmöte och man kommer att hålla en tyst minut för att hedra sin bortgångne ordförande. Tills vidare går vice ordföranden Kurt Lundberg, s, in som ordförande.

Det var i början av 2003 som Lars Helsing tillträdde som ordförande. Han efterträdde Göran Lindelöf, s, som avled den 10 januari 2003 efter en kort tids sjukdom.

- Det känns väldigt tungt. Det var två personer som jag tyckte mycket om. Göran anställde mig en gång i tiden och vi hade ett fint samarbete och med Lars har det fungerat jättebra, säger stadsarkitekten.

Lars Helsing sörjes närmast av hustrun Barbro, tre barn och sex barnbarn.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons