Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars gillar att ratta genom Europa

Annons

Lars Eriksson har varit Hedemora trogen genom åren, men han tycker om att se sig omkring och träffa andra männsikor. När tidningen pratar med honom berättar han att han förra veckan körde en tur till de schweiziska alperna med skidåkare. Trots det ligger favoritresemålet betydligt närmare.

- Norge. Jag älskar Norge, säger han utan att tveka.

Jobbet som chaufför på beställningsresor i Sverige och på kontinenten passar honom som hand i handsken, här får han köra buss, gammal trafiklärare som han är, och så får han träffa männsikor.

- Jag vill prata väldigt mycket, träffa folk är det bästa jag vet, säger han.

Han berättar lyriskt om en grupp turistande japaner som han körde i Norge och den fascination de visade över Lerdalstunneln, 29 kilometer lång.

Hemma i Hedemora är han kanske också känd som "han med husvagnen bakom hojen".

- En plojgrej, säger han och berättar historien bakom husvagnen, som för övrigt bara finns i ett fåtal exemplar.

Vagnen visades i tv:s Trafikmagasinet, Lars ringde tillverkaren, de kom överens om ett pris och han köpte den. Nu kör han den bland annat till mässor och andra tillställningar där det samlas mycket människor.

Han har ett avtal med dansbandet Thorleifs, de sponsrar hans resor med vagnen, han spelar deras musik i mc:n när den visas upp.

Dansbandsveckan i Malung är ett givet evenemang han besöker varje år. Inte bara för mc:n, han är också en dansant man som tar chansen att svänga sina lurviga så fort han kan, gärna flera gånger i veckan om det finns tid.

- Men sonen tar också mycket tid. Han är det största intresset jag har. Och nu börjar han ju också vara så stor att han vill vara med och sitta bak på hojen.

Mer läsning

Annons