Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larm på Lunarstorm

Annons

Enligt Paul Keenan, ordförande i föreningen Nattvandrarna i Falun, går det rykten om olika fester på internetsajten Lunarstorm.

- Jag har hört att man ska samlas i Kvarnparken och Åsbobacken, säger Paul Keenan.

För några år sedan, efter en utomhusfest som aviserats på nätet, grep polisen flera ungdomar för fylleri vid Kvarnparken. Det ledde till upplopp och omfattande skadegörelse på stan - bland annat slogs ett 20-tal skyltfönster sönder.

- Men förhoppningen är att allt ska gå lugnt till i år. Jag tror faktiskt inte att det blir så stökigt, säger Paul Keenan.

Nattvandrarna tittar till hela stan under lördagskvällen och natten. Målgruppen är framför allt Faluns yngre tonåringar.

- Det är ungdomar som går i sjuan till nian. I den åldern har man inget ställe att vara på och drar runt på stan i stället, säger Paul Keenan.

Föreningen Nattvandrarna i Falun startade i augusti förra året och har ett 20-tal aktiva medlemmar. Hittills har man fått övervägande bra reaktioner.

- 95 procent har varit positivt. Men en del blir provocerade när vi kommer i våra gula jackor. Det är ofta äldre personer, ungdomar i 20-årsåldern. De kan ifrågasätta vad vi gör ute, säger Paul Keenan.

Fotnot: Nattvandrarna samlas på lördag klockan 20.30 på Globen i Falun. Även personer som inte är medlemmar är välkomna.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons