Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarförbundet vill ha svar

Annons

Lärarförbundet i Gagnef har i enkätform bett de lokala partierna om svar på om de är beredda att arbeta för mindre barngrupper i förskola, förskoleklass, skola och fritidshem.

Folkpartiet, moderaterna, centern och socialdemokraterna har besvarat frågan.

Lärarförbundet har också bett partierna att berätta om vilka konkreta åtgärder de kan tänka sig att vidta för att läroplanen ska följas och barnen få en trygg miljö.

- Men det var tyvärr ingen som lämnade direkt konkreta svar, säger Kerstin Danielsson, medlem i Lärarförbundet.

- Vi skulle önska att det är barnen som styr och inte ekonomin, fortsätter Kerstin Danielsson.

Åläggs vite

på 50 000

GAGNEF. Miljö- och byggnadsnämnden begär hos länsrätten att en fastighetsägare i Gagnef åläggs ett vite på 50 000 kronor. Fastighetsägaren har trots tidigare påstötningar inte åtgärdat sin tomt. Tomten och fastigheten är så vådligt oorganiserade att det finns en klar olycksrisk plus att det ser alltför illa ut för att kunna tillåtas i ett tättbebyggt område.

Nytt hopp

för butiken?

BÄSNA. Möjligen har ett litet hopp tänts för de bäsnabor som sedan tidigt i sommar saknat den nedlagda butiken. Affären gick då i konkurs och det fanns ingen som ville ta över verksamheten. Men nu har en ny tänkbar idkare anmält intresse hos fastighetsägaren Gagnefsbostäder. Den eventuelle butiksdrivaren, hemmahörande utanför Dalarna, besöker inom några dagar området för att ta en närmare titt på lokalerna.

Björbobron

besiktigas

BJÖRBO. Det har varit flera frågetecken kring gamla bron i Björbo och dess reparationsbehov. Nu kommer Vägverket att under oktober månad göra en besiktning av bron och en underhållsbedömning.

Vägföreningen får bidrag från kommunen för att sköta underhållet. Och från kommunens sida hoppas man att åtgärder ska hinna vidtas innan vintern. Samtidigt har tekniska utskottet fått i uppdrag att undersöka när bron egentligen byggdes.

Visar det sig att det är en av landets äldsta betongbroar vill man försöka få den K-märkt. Det skulle innebära statliga bidrag för underhållet.

Mer läsning

Annons