Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare vill inte flytta program från Mora

Annons

"Vi anser att allt talar för att handels- och administrationsprogrammet som omfattar handel och turism finns kvar i Mora", skriver lärarna och förklarar varför i sju olika punkter.

De nämner bland annat att handel och turism är mycket viktiga näringsgrenar i norra Dalarna och att den expansion som väntas inom turism och handel i norra Dalarna gör det extra viktigt att en lämplig gymnasieutbildning erbjuds dem som vill arbeta inom turism och handel.

"En nedläggning av handelsprogrammet skulle innebära en allvarlig inskränkning av möjligheterna för elever från norra Dalarna att utbilda sig inom handel och turism", skriver lärarna.

De ifrågasätter också de ekonomska beräkningar som gjorts och undrar hur väl förankrat förslaget är hos de olika kommunernas tjänstemän, politiker, lärar- och elevorganisationer.

Kommunstyrelsen i Mora informerades på tisdagen av skolledningen i Mora om den tänkta gemensamma gymnasieorganisationen inom Region Siljan, som vi berättade om i måndagens tidning.

Denna omfattande fråga kommer att stötas och blötas ända till sent i höst. Just nu är remissomgång 1 på tapeten, en omgång som behandlar programfördelningen mellan de fem kommunerna Älvdalen, Mora, Orsa, Rättvik och Leksand.

Inget remissvar lämnades igår. Barn- och utbildningsnämnden kommer att lämna sina synpunkter vid sammanträdet nästa vecka och komma med ett förslag till beslut. Kommunstyrelsen tar upp frågan igen vid sitt nästa sammanträde den 5 april.

Kommunstyrelserna i övriga kommuner ska givetvis också säga sitt.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons