Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare anmäls för att ha utnyttjat elever

Annons

Områdesrektorn har fått i uppdrag att gå på djupet och utreda anklagelserna om oegentligheter inom ett av programmen på gymnasieskolan i Borlänge. Fyra föräldrar påstår nämligen i en "anmälan" till gymnasie-förvaltningen att den praktiska utbildningen som deras barn genomgått inte håller måttet. Enligt föräldrarna har det dessutom förekommit tvivelaktiga arbeten under det senaste läsåret.

Bland annat ska elever ha utfört arbeten i lärares privata hem, eller åt andra privatpersoner som har goda kontakter på skolan.

Föräldrarna hävdar att det mer handlar om "privat utnyttjande" än om utbildning. De uppger också att säkerhetsaspekterna i vissa fall blivit åsidosatta i samband med olika uppdrag. Föräldrarna kritiserar också utbildningen ur flera andra aspekter. Bland annat menar de att utbildningsnivån är låg.

Åsa Frithiofson, s, ordförande i gymnasienämnden, har tagit del av kritiken, och konstaterar att den framförs anonymt, och att förvaltningen inte har någon att ställa ett svar till. Anklagelserna är dock av så allvarlig art att de kommer att utredas grundligt, av områdesrektorn.

- Ja, det här måste vi titta på noga.

Samtidigt konstaterar Åsa Frithiofson att kommunen har jobbat med den här typen av frågor tidigare, om vad man får och inte får göra inom gymnasieskolan. Frågeställningen i sig är inte ny.

- Men det är viktiga frågor.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons