Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare anmäld för misshandel av elev

Annons

Uppgifter till tidningen gör gällande att den misstänkta misshandeln ska ha varit kulmen på oroligheter på skolan under förmiddagen. Vid 10-tiden övergick det hela i handgripligheter.

- Det hela började med att en elev låste ut två lärare på en balkong, omtalar polisinspektören och stationsbefälet Håkan Löfqvist.

- En stund senare uppstod bråk mellan två elever och det var när en lärare skulle gå emellan som en av eleverna ska ha blivit knuffad. Den misstänkte var en av de båda lärare som tidigare hade blivit utelåst.

13-åringen föll handlöst och baklänges utför trappan. Innan han fördes till lasarettet klagade han över nacksmärtor som strålade ned över ryggen. Han var dock vid medvetande hela tiden.

- Flera vittnen lär finnas till händelsen. Det finns ju en gräns även för vad lärare för göra. Nu blev det som det blev och det är illa nog, slutar polisinspektören.

Tidningen har varit i kontakt med skolans chef, rektor Marie-Helene Abrahamsson som bekräftar att det var bråkigt på skolan under förmiddagen.

I en annan del av skolan slutade en konflikt om en keps med att en elev, även han 13 år, blev avvisad.

- Lärare får inte bruka våld, det är enligt lag förbjudet. Men de kan få hålla i en elev för att förhindra den att skada sig själv eller andra, säger Abrahamsson som i övrigt inte vill ge några kommentarer.

- Polisutredningen får visa vad som har hänt, och från skolans sida tillsätter vi nu en internutredning.

Med anledning av händelsen finns också en beredskap för att med kort varsel aktivera skolans krisgrupp för att ge stöd till elever som mår dåligt.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons