Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarduo bjuder på sommarmusik

Annons

MALINGSBO. Kommande onsdag kväll är det duon Marimer som står för Musik i sommarkväll i Malingsbo kyrka.

Duon består av musiklärarna Per Westman från Falun och Veronica Svärd från Vetlanda som lärde känna varandra under utbildningen på musikhögskolan Ingesund, Arvika. Deras motto lyder: Vi spelar enbart för att det är kul.

Per Westman spelar oboe och piano, medan Veronica Svärd spelar saxofon och piano.

Båda arbetar som musiklärare till vardags. Han i Falun, hon i Linköping. Under de senaste somrarna har Marimer genomfört ett flertal uppskattade konserter, i Dalarna, Småland, Värmland och Västergötland.

Klassiska toner

i sommarkväll

SMEDJEBACKEN. Anna-Maria Johansson med rötterna i Saxehammar och Malena Andersson från Lidköping.

Denna välutbildade och meriterade duo landar i Norrbärke kyrka nästa torsdag under rubriken Musik i sommarkväll. Den musikaliska fördelningen mellan damerna är att Anna-Maria Johansson tar hand om sången medan Malena Andersson svarar för ackompanjemanget på piano.

De har turnerat tillsammans tidigare somrar. Årets tema "Gud i konstmusiken" startade med stående ovationer från den publik som närvarade vid den öppna generalrepetitionen i Risbrokyrkan, Fagersta. Senaste framträdandet gjordes i i Lundby kyrka utanför Västerås. Efter den kommande konserten återkommer de till kommunen ytterligare en gång i sommar. Men den 14 augusti är det Söderbärke kyrka som gäller.

Mer läsning

Annons