Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarbehov och tillgång ses över inför hösten

Annons

- Alla rektorsområden har inte lämnat in sina uppgifter än, men jag sammanställer allt i takt med att det kommer in, förklarar Sven-Olov Andersson.

Eventuell övertalighet vid en enhet ska synkroniseras mot behov vid en annan och innan det är gjort kan man inte utläsa om det överhuvudtaget finns någon "övertalig personal" i kommunen. Det här är ett område där personalsituationen hela tiden förändras, anställda rör på sig, har tjänstledigt, barnledigt eller byter jobb och behoven skiftar.

- Vi ska ha en sittning med rektorerna i nästa vecka, säger Andersson.

- Vi vill analysera vilka behov vi har och om det eventuellt finns någon övertalighet.

Han försäkrar att det definitivt inte rör sig om några 30 tjänster som ska bort, något som bland annat denna tidning olyckligt påstått.

Däremot kan det bli aktuellt att flytta personal från en skola till en annan för att hitta lösningar och balans.

Det har varit lite missförstånd runt begreppen anställning och tjänsteplacering, klargör Sven-Olov Andersson.

- Man har sin anställning i förvaltningen, men tjänsteplaceringen på en viss skola är något som kan ändras. Man har fortfarande sin anställningstrygghet, även om man kan få flytta till en annan skola. Det här är nog lite ovant och man kan nästan uppleva det som att man blir av med sin anställning när man måste byta arbetsplats.

Översynen inför hösten, med eventuella åtgärder i form av omplaceringar, rör inte bara lärargrupperna, berättar Andersson.

- Det kan beröra flera yrkesgrupper- fritidspersonal, barnskötare eller de som jobbar i köket. Vi får titta hur det ser ut och analysera.

Redan 2007 kan behovet av personal vara stort inom förvaltningen.

- Det hänger ihop med att de som är födda -43 & -44 börjar gå i pension, det här är stora personalgrupper, konstaterar Sven-Olof Andersson.

Därför försöker man nu i möjligaste mån lösa situationer där det eventuellt uppkommer övertalighet, via individuella åtgärder.

- Antingen genom kompetensutveckling eller på något annat sätt, ska vi försöka "övervintra" eftersom vi vet att det kommer att behövas personal, säger Andersson.

- Det vore kortsiktigt att inte försöka planera så.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons