Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärar-förbundet begär skadestånd

Annons

Lärarförbundet anser att kommunen försummat att informera och förhandla med förbundet i en fråga.

Det gäller kommande läsårets organisation av skolskjutsar i Västra rektorsområdet.

Därför begär facket - med stöd av medbestämmandelagen - en förhandling, samtidigt som det yrkar skadestånd "med belopp som kommer att preciseras senare".

Renoverar Kåken-ramp

u Mattias Norström försöker på olika sätt stimulera skateboardintresset "hemma" i Gagnef.

När den gamla skateboardrampen vid fritidsgården i Djurås började bli i farligt dåligt skick flyttade han den till Ängsholn och började renovera den.

Tidningen har tidigare berättat om Mattias arbete med Gagnef Downhill 2004, en longboardtävling som den 31 juli arrangeras mellan missionshuset på Tallbacken och tryckeriet vid flottbron.

Förhandsintresset tyder på att tävlingen kan komma att få ett 50-tal deltagare, som på vissa delar av banan kan komma att nå hastigheter kring 50 kilometer i timmen.

Tävlingen har tidigare år lockat många åskådare och Mattias hoppas kunna göra den till en årligen återkommande folk- och fartfest.

Men han arbetar också med annat för att få fler Gagnefsbor intresserade av skateboard.

- Under de två senaste åren har jag satsat många timmar och tusenlappar på att renovera den gamla Kåken-rampen, som nu är i åkbart skick och fri att användas av alla intresserade, berättar han.

Genom att arrangera Gagnef Downhill-tävlingarna vill han dels intressera fler för longboard, dels öka utbudet av sommaraktiviteter i bygden.

Mer läsning

Annons