Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lantmäteriet ställer in omarrondering

Annons

Omarronderingsmotståndarna i Boda jublar. Lantmäteriet har beslutat att ställa in den planerade förrättningen.

- Kul. Det verkar som vårt motstånd gav frukt, säger nej- generalen Gert Åhlander.

I fem år har nejkommittén i Bodabygden på olika sätt motarbetat den planerade omarronderingen av Bodaskogarna. Förrättningen i Lenåsen, Ovanmyra, Solberga och Västanå är formellt inställd av länslantmätare Per Holmberg. Ännu är dock saken inte helt avgjord.

- Beslutet är överklagat. Nu är det fastighetsdomstolen som får avgöra saken. Vi vet ännu inte när ärendet kan komma upp, säger Mats Backman vid lantmäteriet.

Nejkommitténs ledare Gert Åhlander i Boda kyrkby är nöjd med utvecklingen.

- Vad jag förstår insåg lantmäteriet till slut att motståndet mot omarronderingen var alltför stort. Det skulle ha tagit många överklaganden och många år att ens försöka få igenom detta. Av totalt cirka 280 markägare har 200 skrivit under vår protestlista. Det visar på hur stort motståndet är, säger Gert Åhlander.

Under den senaste femårsperioden har kommittén ordnat protestmöten och uppvaktat lantmäteriet, politiker och myndigheter för att försöka stoppa planerna.

- Nu får vi se vad som händer. Vi avvaktar med att hålla fest tills vi vet hur det verkligen slutar. Men enbart lantmäteriets beslut att ställa in förrättningen är glädjande nog, säger Gert Åhlander.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons