Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsrätten stoppar upphandling av gym

Annons

Det efter att konkurrenten Njoy överklagat kommunens upphandling och ska få upphandlingen bedömd om den står i strid med lagen om offentlig upphandling.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Ingvar Henriksson (s) räknar trots detta med att Nautilus inviger verksamheten som annonserat.

-Vi kommer att svara länsrätten inom 14 dagar.

På frågan om Nautilus kommer att inviga och öppna som planerat säger Henriksson:

- Ja det gör dom, för det står ingenting om detta i länsrättens beslut.

Länsrätten skriver i sin dom att den bestämmer att Ludvika kommuns upphandling av vissa tjänster som är kopplade till hyresavtal och serviceavtal mellan kommunen och Nautilus inte får avslutas innan något annat har beslutats av rätten.

- Vår dom innebär att kommunen inte får fullfölja upphandlingen innan vi fattat ett beslut. Det är inte vår sak att lägga oss i om gymet öppnas eller inte, detta kan väl bli fråga om civilrättsliga konsekvenser men det är upp till Nautilus att svara på det, säger lagman Rune Nygren.

Håkan Frank (fp), andre vice ordförande i kultur och fritidsnämnden, tycker att invigningen ska skjutas upp.

-Att länsrätten beslutade så här är inget annat än det jag förväntat mig. Att de tänker inviga Nautilus gym nu förefaller märkligt. När det kommer ett sådant här besked från länsrätten borde man avvakta, säger Frank.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons