Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lanserar nyheter i fiskeområdet

Annons

Inom Säters fiskevårdsområde finns ädelfisksjöarna Björshyttesjön och Myggtjärn. Men inom området finns också en rad andra sjöar med fint bestånd av gädda och abborre, plus Ljustern där det även finns grov öring.

-Det finns 67 vatten inom vårt område, berättar Ulf Ljusteräng, ordförande i fiskevårdsområdesföreningen.

Av dessa finns 65 på det vanliga fiskekortet, medan det behövs ett speciellt kort för Björshyttesjön och Myggtjärn.

En pärm har gjorts i ordning till varje kortförsäljare där all tänkbar information finns om sjöarna och vattendragen. Det finns en speciell beskrivning för vissa områden, bland annat området med många småsjöar strax norr om Björkan som både erbjuder bra fiske och fina naturupplevelser.

-I april har vi också vår hemsida klar och från den ska all information som finns i pärmarna kunna laddas ner, berättar Ljusteräng.

Det ska upp nya kartor och information vid alla vatten och infarter inom området, på blå träskyltar.

Fiskekorten har också gjorts om, det finns nu möjlighet att köpa tredagars och tiodagars kort, plus årskort till de vanliga fiskevattnen. För Björshyttesjön och Myggtjärn finns bara dagkort som tidigare och begränsningen tre fiskar per kort.

-Här höjer vi fiskekortpriset till 80 kronor, men så kostar också ett kilo öring som sätts ut 72 kronor, berättar Ljusteräng.

Årskortet för de vanliga fiskevattnen kostar 150 kronor och gäller från den dag kortet köps och ett år framåt, alltså inte kalenderår. Nytt är också att det finns ett kort för 75 kronor som gäller upp till och med 20 år. Som tidigare fiskar barn och ungdomar under 16 år fritt i föräldrars sällskap.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons