Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långtidsavtal med Sibirien

Annons

Ulf Elgemyr har åter öppnat porten för ett nygammalt fängelsebygge i Falun på Tallenområdet. Tidigare har han under många år kraftfullt arbetat för att få fängelset till Falun. För några år sedan, när det var brännande aktuellt, sabbade Bjarne Harrung (m) planerna. Han satsade allt på regementsområdet. Nu är det åter dags att börja slåss för ett nytt fängelse i Falun igen.

För att få snurr på ärendet borde Peter Hultqvist kommunalråd i Borlänge och ordförande i Region Dalarna, ta tag i ärendet. Faluns kommunalråd. Jonny Gahnshag är inte rätt man att driva projektet. Han har inte den erfarenhet eller pondus som krävs. Sällan eller aldrig är han slipsprydd för att se respektabel ut i maktens boning.

Varför har Sverige över huvud taget fängelser. Gör långtidsavtal med Finland, Ryssland/Sibirien om förvaring av våra mördare, våldsverkare och andra galna långtidskriminalpatienter på ett betryggande sätt. De skulle med nöje åta sig det projektet. Om någon avviker där är sannolikheten att de kan ta sig till Sverige helt osannolik.

Vi kunde därmed friställa massor av kriminalvårdare, säga upp hyreskontrakt på anstalterna och få mer pengar till sjukvården. Småförbrytare, fifflare med flera som inte är våldsbenägna, som nu avtjänar fängelse med några månader ska erbjudas fotboja. Det skulle gå att modernisera hela kriminalvården. I dag har man fortfarande ett urgammalt nyckelsystem i stället för nyckelkort där man kan se vilka som öppnar vilka dörrar och när. Öppnas en dörr obehörigt ska genast larmet utlösas.

Ping

Mer läsning

Annons