Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långsiktig plan

Annons

Hur tror politiker att äldre personer med villa upplever den kommande situationen utan brandkår i Grängesberg? Vid olycka med mindre personal som ska klara samma sits som i dag är det klart att Ludvika tas först.

Nej, herr Stål & Co, lägg fram en vederhäftig budget för åtminstone tio år framåt och visa varifrån dessa pengar ska tas. Hur är det möjligt att med sunt förnuft hitta på en dylik egoistisk tillställning. Varför görs det inskränkningar i det som är mer akut?

Att Grängesberg är en kommande fäbod om inget positivt händer här är många överens om. Det går ju enkelt att gå tillbaka ett antal år för att se vad som hänt i samhället.

Det fanns tidigare ett stort antal livsmedelsaffärer, cirka 30 stycken, påstås det. Det fanns även bokhandel, möbelaffär, herr- och damklädesaffär, fotoaffär och fiskaffär. Boende på väster och Björkås hade nära till livsmedel utan att behöva anlita buss och passa den tid som passar bussbolaget. Det fanns väl fungerande post på bägge dessa områden.

Detta visar vilken avfolkning som skett under åren och det kan inte bli bättre om Spendrups försvinner.

Man behöver bara läsa onsdagens ³fina moralberättelse" om bussturer till Tyskland som presenterades i NLT, för att inse risken.

Tänk om snarast och se till att vi i Grängesberg har fungerande sjukvård och lägg äventyrspengarna på vettiga saker.

FLER BÄRGARE I STYRELSEN

Mer läsning

Annons